پایگاه فرهنگی مذهبی((باولایت تا شهادت))

پایگاه فرهنگی مذهبی((باولایت تا شهادت))

××××استفاده وکپی برداری از مطالب این وبلاگ باذکر منبع هیچ اشکالی ندارد×××× لطفا جهت شنیدن آهنگ وبلاگ اسپیکر ها را روشن کنید

بزرگ مرد تاريخ

پيوند ها

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان با ولایت تا شهادت و آدرس beloger.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





 
 
لوگوي دوستان
گنجينه احاديث

جستجو گر گوگل
ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 74
بازدید دیروز : 261
بازدید هفته : 338
بازدید ماه : 339
بازدید کل : 3508
تعداد مطالب : 151
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

<-PollName->

<-PollItems->

آمار وبلاگ:

بازدید امروز : 74
بازدید دیروز : 261
بازدید هفته : 338
بازدید ماه : 339
بازدید کل : 3508
تعداد مطالب : 151
تعداد نظرات : 5
تعداد آنلاین : 1

خبرنامه وبلاگ:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




موضوع: <-PostCategory->

 

http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/saadat/lozl41df7hftvj2riwjd.jpgکارگردان:مازیار میری

 

بازیگران:لیلا حاتمی، حامد بهداد، مهناز افشار، حسین یاری، هنگامه قاضیانی، امیر آقایی، مینا ساداتی


فیلمنامه&zwnj;: امیر عربی
تهیه کننده: همایون اسعدیان
مدیر فیلمبرداری: محمد آلادپوش
تدوینگر: محمدرضا موئینی
موسیقی: کریستف رضایی
طراحان صحنه و لباس: امیر اثباتی، آتوسا قلمفرسایی
چهره پرداز: مهرداد میرکیانی
صدابردار: ساسان نخعی
صداگذار: مسعود بهنام
مدیر تولید: علیرضا ابوالقاسمی نژاد


........................


"سعادت آباد" پس از فیلم های "قطعه ناتمام" (1379)، "به آهستگی" (1384)، "پاداش سکوت" (1385) و "کتاب قانون" (1387) پنجمین ساخته مازیار میری است.

 

خلاصه داستان:

یاسی که در زندگی مشترک&zwnj;اش با محسن دچار تردیدهایی شده، تصمیم می&zwnj;گیرد برای او جشن تولدی بگیرد و خاطراتی را یادآوری کند. او برای بهتر برگزار کردن مهمانی، همه چیز از قبل پیش&zwnj;بینی می&zwnj;کند، غافل از این که همه چیز مطابق با خواسته او پیش نمی&zwnj;رود ...

 

نقد و بررسی فیلم

سعادت آباد

http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/saadat/i27581_IMG86062-700x466.jpg

فیلم سعادت&zwnj;آباد داستان چند&zwnj; &zwnj;ساعت از زندگی سه زوج جوان در یک مهمانی &zwnj;است که زندگی زناشویی آن&zwnj;ها شکست&zwnj; خورده و یا&zwnj;رو&zwnj;&zwnj; به پایان است. یاسی(لیلا حاتمی) پس از مدت&zwnj;ها جشن&zwnj;تولدی برای شوهرش(حامد بهداد) ترتیب داده&zwnj; و برخی دوستان&zwnj;شان را به آن دعوت&zwnj;کرده است:  لاله(مهناز افشار)&zwnj; و علی(امیر آقایی) ، و بهرام(حسین یاری) و تهمینه(هنگامه قاضیانی). لاله به دلیل سفر کاری قریب&zwnj;الوقوعش به خارج از کشور و پرهیز از خانه&zwnj;نشین&zwnj;شدن، حدود یک ماه پیش پنهان از شوهرش جنینش را سقط کرده است. شوهر او علی،که استاد دانشگاه است، فردی بسیار شکاک است که ترجیح می&zwnj;دهد همسرش زنی خانه&zwnj;دار باشد. تهمینه و یاسی هم از ماجرای لاله باخبر بوده اند. بهرام-که ظاهرا در کسب و کار پدری تهمینه که بسیار ثروتمندند مشغول به کار است- بنا به اصرار تهمینه می&zwnj;خواهد از او جدا شود، اما دوستان&zwnj;شان از این تصمیم بی&zwnj;خبرند.

http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/saadat/0.959605001312744227_parsnaz_ir.jpg محسن- شوهر یاسی- هم که در کار واردات است، برخلاف قولی که به همسرش داده دوباره دست به قاچاق کالا زده است. ظاهرا اجناس او را پیش از رسیدنِ ماموران به دریا ریخته&zwnj;اند، و او پنهان از یاسی از محسن دویست&zwnj;میلیون&zwnj;تومان پول قرض&zwnj;گرفته&zwnj;است تا خرج بیرون آوردن آن&zwnj;ها کند. با مطلع شدن یاسی از عهدشکنی محسن، و باخبرشدن علی از رفتارهای مشکوک لاله، و سپس پی&zwnj;بردن یاسی به تصمیم تهمینه و بهرام ، و نیز آگاه&zwnj;شدن تهمینه از این&zwnj;که بهرام پنهانی به محسن  پول قرض داده تنش بالا می&zwnj;گیرد. در نهایت اسرار فاش می&zwnj;شود و مهمانی به هم می&zwnj;خورد. علی پس از زدن لاله و بهرام مهمانی را ترک می&zwnj;کند. تهمینه نیز آزرده از علاقۀ محسوس بهرام به یاسی و ماجرای قرض ، بهرام را وادار می&zwnj;کند که مهمانی را ترک کنند. لاله هم به ناچار به خانه اش باز می&zwnj;گردد. بعد از رفتن آن&zwnj;ها آشکار می&zwnj;شود که قضیۀ غرق&zwnj;شدن اجناس ترفندی از محسن برای پول گرفتن از بهرام بوده، و نیز این&zwnj;که محسن با پرستار بچه اش رابطه دارد. گرچه یاسی هنوز از این خیانت آگاه نشده، اما پیش&zwnj;تر محسن را تهدید کرده است که این بار دربرابر کارهای او کوتاه نخواهدآمد.

http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/saadat/56565105829518319927.jpgهر یک از این زوج&zwnj;ها داستانی جداگانه و نیز در پیوند با داستان دیگران دارند که بر پیرنگ شخصیت اصلی-  یاسی- نیز به صورت غیرمستقیم اما موثر تاثیرگذار است. با توجه به بارداری یاسی سقط&zwnj;جنین لاله  او را در برابر موقعیت پیچیده&zwnj;ای قرار&zwnj;می&zwnj;دهد که برای او هم فرصت است و هم  تهدید: فرزندش را نگه دارد یا با توجه به زندگی بدون آینده&zwnj;اش با محسن او را به چنین دوزخی وارد نسازد؟ سوءظن علی به لاله نیز انگار رنج&zwnj;ها  و حسرت&zwnj;های یاسی را در زندگی&zwnj;اش با محسن بر&zwnj;&zwnj;می&zwnj;انگیزد. در مقایسۀ محسن -که به او هیچ توجهی ندارد- با علی، یاسی حتی ممکن است ترجیح&zwnj;&zwnj;دهدکه محسن،حتی شده در قالب رفتارهای سوءظن&zwnj;آلود، به او توجهی نشان دهد. از سوی دیگر دلبستگی بهرام به او نیز یک فرصت- تهدید است : بهرام مردی است که می&zwnj;پسندد و دوستش دارد، اما این علاقۀ متقابل اگر شدت&zwnj;گیرد یا ابراز&zwnj;گردد تهدیدی برای حیثیت اخلاقی و زندگی مشترک یاسی به شمارخواهد&zwnj;آمد. جدایی تهمینه و بهرام هم نوعی فرصت-تهدید برای یاسی است: از محسن جدا شود یا با او بماند؟ زندگی تهمینه و بهرام با یکدیگر جز به سردی و جدایی نینجامیده است. آن هنگام که یاسی به بهرام در ادامۀ اطلاع از جدایی آن&zwnj;ها باحسرت می پرسدکه: حیف نیست؟ گویی این سئوال را  دربارۀ زندگی خودش می پرسد.

http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/saadat/aksdoni_Jalalpic_funpatugh_com-(7).jpgدر این میان انتخاب بازیگران باتوجه به وع نقش&zwnj;ها هوشمندانه بوده&zwnj;است: چهره و بیان و رفتار مخاطب&zwnj;پسند مهناز افشار کفۀ گرایش تماشاگر را به جانب او سنگین&zwnj;تر می&zwnj;کند تا چهره و ظاهر ضدقهرمان امیر&zwnj;آقایی. با توجه به رفتارهای پارانویایی و رفتار خشونت&zwnj;آمیزی&zwnj;که از او می بینم، سقط&zwnj;جنین لاله در نظر مخاطب به جنایتی هولناک بدل نمی&zwnj;شود.گریه&zwnj;کردن امیرآقایی و اضطراب بچه&zwnj;گانۀ او نیز همدلی تماشاگر را با این رفتارهایش تاحدودی برمی&zwnj;انگیزد. بازی گرم حامد بهداد  هم مخاطب را جذب می&zwnj;کند، و بدین&zwnj;سان بخشی از کمبود وجه مثبت شخصیت او جبران می&zwnj;شود. بازی و چهرۀ سرد هنگامۀ قاضیانی نیز قربانی نشان دادن  بهرام را نسبتا قانع&zwnj;کننده می&zwnj;.

http://www.naghdefarsi.com/images/stories/rooz/naghd/saadat/sadati.jpgاز جنبۀ نشانه شناسی می توان به این نکته اشاره کرد که فیلم&zwnj;نامه&zwnj;نویس غذا را به مثابۀ عامل پیونده دهندۀ انسان ها در تقابل با موبایل قرار می دهد -که در ظاهر وسیلۀ ارتباط است اما درفیلم به ابزار پنهان&zwnj;کاری و خیانت بدل شده. اما آن همه تلاش یاسی( لیلا حاتمی) برای طبخ غذا در نهایت با شکست مواجه می&zwnj;شود. گرچه او شامی خوشمزه فراهم می کند، شکستن لیوان یاسی و ریختن نوشابه روی غذا آن را خراب&zwnj; می&zwnj;کند. نوع انتخاب غذای طبخ شده هم حاکی از دقت نظر فیلم&zwnj;نامه&zwnj;نویس است، چون شامی که یاسی درست می&zwnj;کند هم نشان&zwnj;گر طبقۀ اقتصادی- اجتماعی این آدم&zwnj;هاست ،و هم خوراکی است که در آن از گوشت و انواع سبزی&zwnj;ها و ادویه&zwnj;جات استفاده&zwnj; می&zwnj;شود: لیلا سعی می&zwnj;کند از تلخ و شیرین و خوب و بد زندگی معجونی  خوش طعم خلق کند که هم قوت آدم ها باشد و هم سبب قوت دوستی ها



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






   نوشته شده در برچسب:,  توسط سرباز ولایت 



آخرين مطالب



مقام معظم رهبري

درباره ما ...
 
 
 
آرشيو مطالب
 
نويسندگان